1.DEKANAT KOVA: 20-29 OCAK

VE ASC DERECESİ 0-10 ARASINDA OLAN KIYMETLİ KOVALAR İÇİN;

Öncelikle tüm Kova ve Yükselen Kova kıymetli okurlarıma, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı yıllar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, doğum gününüze göre uyarlanan yorumlarımdan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Yükselen Kova için de aynı ayırım geçerlidir.

Öncelikle 2020 yılının sabit etkilerinden bahsedelim.

Önümüzdeki yıl boyunca kişisel gezegeniniz Uranüs’ün Boğa transitinin şaşırtıcı ve beklenmedik değişim istekleri size yorucu gelebilir. Yine Uranüs etkileri ile içinizde parlayan özgürlük ya da rutin bir çevreden çıkma isteği, başkalarını bir miktar üzebilir, bazı dostlarınızın sizinle arasına mesafe koyduklarını görebilirsiniz. Bu durum sizi de rahatsız edebilir, lakin elinizden bir şey gelmediğini de hissedebilirsiniz. Biraz uzun sürecek bir zaman dilimi. Ancak hoşgörü, sabır ve empati ile bazı engelleri başarıyla aşabilirsiniz. Boğa Uranüs’ün bağımsızlık istekleri, kolay memnun olmaması, bazı sonuçları öngörmeden direkt olarak aktif halde sahaya inmesi yorucu olmaya başlayabilir. Bu dinamik enerjiyi başka alanlara kaydırmanız menfaatinize olabilir. Bazı belirsiz konu ve durumları açıklığa kavuşturmak için sabırsız davranmak ve acele etmek yerine zaman kazanmayı tercih etmeniz bu sürecin tercih edilmesi gereken opsiyonları arasında olabilir. Hayatınızda hızlı, ani, beklenmedik bazı gelişmeler ortaya çıkabilir ama bunu olumsuz anlamda almamalısınız. Değişken koşullara karşı tedbirli olmak, yine hızlı, doğru ve objektif kararlar almak, bunun yanında değişkenler karşısında esnek kalmak, ilerleyen zamanlar için başarınızın anahtarı olabilir. İçsel değişiminiz, düşündüğünüzden hızlı olabilir, toplumsal gruplardan sosyal ilişkilere, alışkanlıklardan yaşam tarzına kadar pek çok hayat alanında farklı, yeni ve süreci başarıyla yönettiğiniz takdirde olumlu gelişmeleri hayatınıza çekebilirsiniz diyebiliriz.

Yılın ilk yarısına baktığımız zaman, Oğlak Burcu’nda Güneş Tutulması’nın etkilerini Haziran ayının ilk günlerine kadar hissedebilirsiniz. Hayatınızda belirgin biçimde bolluk, bereket olabilir, elinizi attığınız işlerden başarı kazanabilirsiniz. Hayatınızda pek çok alan değişebilir, bir değişim döngüsü içinde, hızlı bir tempo içinde olabilirsiniz. Enerjiniz ve coşkunuz, adeta etrafa sıçrayabilir. Kamuoyu önünde itibarınız artabilir, isminiz duyulabilir. İş hayatınız çok yoğun olabilir. Ev hanımı iseniz de hayatınız aynı hızda olabilir, bir şirkette yönetici iseniz de. Bu yıl insanların dikkatini yaptığınız işlerle ve yeteneklerinizle çekebilirsiniz. Para sadece 2. Ev konusu değildir, 10, 6, 8 ve 11 de para konusunda oldukça kazançlı görünümler sunabilir. O yüzden gönül rahatlığı ile bu yıl para ve itibar konusunda bir sıkıntınızın olmaması muhtemel. Yalnız, yapabileceğinizden fazla iş ve sorumluluk yüklenmemeye ve seçici olmaya çalışın derim. Mutlu, şaşırtıcı, enteresan tesadüflere bir süre sonra alışabilirsiniz. Tutulma gayet şık etkilerle dolu.

Yılın ilk yarısını incelemeye devam ettiğimizde, kendiniz için radikal kararlar alabilme ihtimalinizin olduğunu ifade edebiliriz. Ufkunuzu genişletmek, farklı alanlarla ilgilenmek, biraz da rahatınızı bozmak isteyebilirsiniz. Yaşamınızın arka planını, konuların arka planını araştırmaya daha istekli olabilirsiniz. Başarılarınız artabilir, kişisel gücünüz katlanabilir, angarya gördüğünüz tüm işler sizin için keyif verici ve eğlenceli bir hal alabilir diyebiliriz. Hem sakin, hem dengede, hem de oldukça iyimser olabilirsiniz. Oldukça hoş başlayan ve öyle de devam etmesi oldukça muhtemel bu zaman diliminde, başarınıza başarı, üretici yanınıza bir kat kat daha fazlasını, veriminize ise iki kat daha fazlasını sunabilir. Planlarınız bir saat gibi işleyebilir, iş hayatınızdaki bazı problemleri kolaylıkla çözebilir, yakın çevrenizdeki bazı pürüzleri temizleyebilir, hayatınızdaki bazı gereksiz detayları başarıyla ayıklayabilir ve yolunuza devam edebilirsiniz.

Hayata reel bakış açınız, size saygı duyulmasını sağlarken, ilerlemenize, başarılı işler yapmanıza ve parlamanıza da olanak tanıyabilir. Dekanatınızda bir süre konaklaması beklenen Merkür, öncelikle güzel haberler getirebilir. Beklediğiniz bir evrak, yaptığınız bir başvurudan geri dönüş, bir dilekçenize cevap alabilirsiniz. (Satürn ile açınız varsa, devlet kurumlarından da bir haber alabilirsiniz) alabileceğinizi söyleyebilirim. Aynı zamanda, geçmişte çok sevdiğiniz, çok iyi arkadaşlığınız olan kişi ya da kişiler, hayatınıza geri dönebilir, haklarında çok sevindirici haberler alabilirsiniz. Bu, eski bir kalp sızısı ile de yakından ilgili olabilir. Düşünce gücünüz ve zihinsel aktiviteleriniz oldukça yükselebilir. Pek çok konu üzerinde oldukça net düşünebilir, çevrenizden işinize yarayabilecek oldukça önemli görüşler alabilirsiniz. Kendi içinizden gelen güce ve sezgilerinize, hislerinize oldukça güvenebilirsiniz. Akademik sınavlar, iş hayatı ve kariyer yükselme sınavları gibi önemli sınavlarınız oldukça başarılı geçebilir. Umduğunuzun çok çok üstünde neticeler alabilirsiniz. Hedeflerinize giden yolların daha da açıldığını görebilirsiniz. Doğru zamanda, doğru yerde olabilir, iş ilişkilerinizi ve çevrenizi oldukça geliştirebilirsiniz. Oldukça yoğun çalışabileceğiniz, oldukça başarılı olabileceğiniz, düşüncelerinizi olgunlaştırarak her alanda atılımlar yapmak için önemli fırsatlar yakalayabileceğiniz nadir ve önemli bir zaman dilimidir. Çalışmalarınızı kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. Anlaşma, görüşme, sözleşme, parlak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak ve yeni kişilerle tanışmak için son derece ideal zamanlar. Entelektüel birikiminiz ve çabuk kavrama yeteneğiniz ile kişisel ikna kabiliyetiniz ile hoş görünümünüz ile çevrenizi etkileyebilirsiniz. Refleksleriniz ve hareketleriniz bu dönemde oldukça hızlanacağından araba kullanırken biraz dikkatli olmakta ve kurallara uymakta fayda var diyebiliriz. Ancak yoğun koşuşturma ve görüşmelerden dolayı bir miktar yorgun düşebilirsiniz, dinlenmeyi ve kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyiniz.

Mart-Temmuz bandına ve sonrasına bakarsak, burada Satürn’ü görmekteyiz. Satürn etkileri ile ister ev hanımı ister yönetici olun, gayet başarılı ve parlak işlere imza atabilirsiniz. Maddi anlamda kazanımlarınız oldukça iyi olabilir. Dolayısıyla hem maddi hem manevi anlamda güçlü temeller attığınız, zaman ve emek harcadığınız konularınızın yükselmeye ve meyve vermeye başladığını artık somut olarak görebilirsiniz. Hayatta istediklerinizi, ulaşmak istediğiniz yerleri, hedeflerinizi, geçmişte yaptığınız bazı hatalarınızı, neyi yapmak isteyip de yapamadığınızı ve size neyin engel olduğunu gözden geçirebilirsiniz. İş hayatınızda çok önemsemediğiniz noktalar, parasal tedbirleriniz, kariyer hayatınız ve ticaret hayatınızı tekrar analiz edebilirsiniz. Lakin sadece maddi hayatınız değil, sosyal hayatınıza, romantik hayatınıza ve evliliğinize de reel bir bakış açısı ile yaklaşabilirsiniz. Ve bu dönem ayağa kalkıp işinize odaklanabilir ve en iyisini başarılı biçimde ortaya koyabilme noktasına oldukça önemli adımlar atabilirsiniz. Olumlu etkiler, hayatınızın her alanına yayılabilir.

Ancak yılın sonuna doğru, kişisel gücünüz, sabrınız, dayanıklılığınız, karakter yapınız ve vizyonunuz bazı önemli sorulara muhatap olabilir. Hızlı ve doğru kararları soğukkanlılıkla almak durumunda olabileceğiniz bazı durumlar olabilir. Kriz zamanlarını kolaylıkla fırsata çeviren ve moralini düşürmeden çevresini bir arada tutabilen yetenekli bir lider olup olmadığınız konusunu analiz eden olaylar olabilir. Tabii burada bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Kriz temelde göreceli bir kavramdır. ‘’Senin derdin dert midir, benim derdim yanında’’ şeklinde ifade edilebilir. Başkasına göre bir pürüz, bir başkasına göre dev bir sorundur. Bu bakımdan kriz kavramını, aslında bir bakıma işlerin bir süre askıda ya da rölantide kaldığı, ilerleme ve gerileme olmadığı durağan zamanları anlatmak için kullanabiliriz. Bu bakımdan böyle zamanlarda nasıl bir yapıya bürünebilirsiniz, bu sorunun cevabı bu yıl alınabilir. Tutulma ve RX dönemlerinde de zihinsel gücünüzü ve deneyimlerinizi kullanarak oldukça başarılı olabilir, pek çok güç durumun içinden başarıyla çıkabilirsiniz.

Yeniliklerle, beklenmeyen olaylarla ve sürpriz açılımlarla dolu önemli bir yıl diyebiliriz inşallah. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

2.DEKANAT KOVA: 30 OCAK-8 ŞUBAT

VE ASC DERECESİ 10-20 ARASINDA OLAN KIYMETLİ KOVALAR İÇİN;

Öncelikle tüm Kova ve Yükselen Kova kıymetli okurlarıma, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı yıllar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, doğum gününüze göre uyarlanan yorumlarımdan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Yükselen Kova için de aynı ayırım geçerlidir.

Bu yıl, kişisel gücünüz, sabrınız, dayanıklılığınız, karakter yapınız ve vizyonunuz bazı önemli sorulara muhatap olabilir. Hızlı ve doğru kararları soğukkanlılıkla almak durumunda olabileceğiniz bazı durumlar olabilir. Kriz zamanlarını kolaylıkla fırsata çeviren ve moralini düşürmeden çevresini bir arada tutabilen yetenekli bir lider olup olmadığınız konusunu analiz eden olaylar olabilir. Tabii burada bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Kriz temelde göreceli bir kavramdır. ‘’Senin derdin dert midir, benim derdim yanında’’ şeklinde ifade edilebilir. Başkasına göre bir pürüz, bir başkasına göre dev bir sorundur. Bu bakımdan kriz kavramını, aslında bir bakıma işlerin bir süre askıda ya da rölantide kaldığı, ilerleme ve gerileme olmadığı durağan zamanları anlatmak için kullanabiliriz. Bu bakımdan böyle zamanlarda nasıl bir yapıya bürünebilirsiniz, bu sorunun cevabı bu yıl alınabilir. Özellikle bu konular, ev ve aile alanlarında ortaya çıkabilir.

2020 içinde, aile, evlilik, akrabalık ilişkilerinizi oldukça şeffaf, açık, net ve kalp kırmadan yürütmeniz, bu dönemde en yüksek faydanıza olabilir diyebiliriz. Aile üyeleri arasında baskıcı olarak gördüğünüz ya da egosuna yenilerek bazı istenmeyen pürüzler çıkaran kişi ya da kişileri uyarmak adına sorumluluklar alabilirsiniz. Ancak bu sorumlulukları alırken, çevrenizin yanlış anlamalarına ve engellemelerine karşı da bir savunma geliştirmek zorunda kalabilirsiniz. Dikkatli ve stratejik olmanız gerekebilir. Evlilik ve romantik hayatınızda, hayatınızda olan kişinin sizden beklenti ve isteklerini daha kolay anlayabilirsiniz. Bazı konuları affetmeye ve unutmaya, temiz bir sayfa açmaya daha istekli olabilirsiniz. Duygusal dengelerinizi korumanız, hızlı ve agresif tavırlarınızı bazen bir tarafa bırakmanız gerekebilir.

İlerleyen zamanlarda, özellikle aile mülkleri ve para konusunda olması beklenen bu pürüzlerden kısa zamanda arınabilirsiniz. Stres ve gerginlikten uzak kalmanız, sağlıksız beslenme alışkanlıklarınızı tek etmeniz, yılın ikinci yarısında olabilecek bazı enerji düşüklüklerinde size kalkan olabilir. Dişlerinize, yapısına bu yıl dikkat edebilir, ağız-diş operasyonları ile ilgilenebilirsiniz. Ufak belirtileri ciddiye almanız, hekiminizle sıkı temasta olmanız, genel sağlık kurallarına dikkat etmeniz ve fiziksel aktiviteyi hayatınızdan eksik etmemeniz de oldukça önemlidir. Ev hayatınızda ani ve öfkeyle alınmış kararların, çevrenizden çok sizi zedeleyebileceğini unutmayın.

Temmuz-Kasım bandına baktığımız zaman, ev ve yakın çevrenizden aldığınız duygusal ve manevi destekle oldukça hoş ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Hem aşk, hem para, hem de cesaret anlamında oldukça üst düzey şans ve fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ticaret ile uğraşıyorsanız önemli fikirlerinizi uygulama alanı bulabilirsiniz. Geçmişte bir şekilde bağınızın koptuğu, ama kalbinizde gizli bir yerlerde yerini hala muhafaza eden sevginiz için çok büyük ve çok önemli bir şans da gündeme gelebilir. Özellikle Mayıs-Haziran aylarını dikkatle takip etmenizi önermekteyim. Bazı zamanlar, harcamalarınız çok olsa da finansal durumunuz, 2020 için memnuniyet verici olabilir.

Kişiliğinizin gücü ve olumlu tavırlarınızla hem yeni karşılaştığınız kişiler üzerinde olumlu bir etki bırakabilir, hem de istediğiniz o özel kişiyi hayatınıza çekebilirsiniz. Son dakikasına kadar değerlendirmenizi tavsiye ederim. Fırsatları görüp, hızlı ve kalıcı kararlarla yöneterek ve çevrenize karşı da diplomatik yolları deneyerek engelleri bir bir aşabileceğiniz güven verici ve bereketli bir yıl diyebiliriz inşallah. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

3.DEKANAT KOVA: 9-18 ŞUBAT

VE ASC DERECESİ 20-30 ARASINDA OLAN KIYMETLİ KOVALAR İÇİN;

Öncelikle tüm Kova ve Yükselen Kova kıymetli okurlarıma, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı yıllar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, doğum gününüze göre uyarlanan yorumlarımdan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Yükselen Kova için de aynı ayırım geçerlidir.

Ocak-Haziran bandındaki mevcut etkiler, tıpkı 2. Dekanat Kova ve Yükselen Kova burçdaşlarınız gibi sizi de yakından etkileyebilir ve ilgilendirebilir. Bu yıl, kişisel gücünüz, sabrınız, dayanıklılığınız, karakter yapınız ve vizyonunuz bazı önemli sorulara muhatap olabilir. Hızlı ve doğru kararları soğukkanlılıkla almak durumunda olabileceğiniz bazı durumlar olabilir. Kriz zamanlarını kolaylıkla fırsata çeviren ve moralini düşürmeden çevresini bir arada tutabilen yetenekli bir lider olup olmadığınız konusunu analiz eden olaylar olabilir. Tabii burada bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Kriz temelde göreceli bir kavramdır. ‘’Senin derdin dert midir, benim derdim yanında’’ şeklinde ifade edilebilir. Başkasına göre bir pürüz, bir başkasına göre dev bir sorundur. Bu bakımdan kriz kavramını, aslında bir bakıma işlerin bir süre askıda ya da rölantide kaldığı, ilerleme ve gerileme olmadığı durağan zamanları anlatmak için kullanabiliriz. Bu bakımdan böyle zamanlarda nasıl bir yapıya bürünebilirsiniz, bu sorunun cevabı bu yıl alınabilir. Aile, evlilik, akrabalık ilişkilerinizi oldukça şeffaf, açık, net ve kalp kırmadan yürütmeniz, bu dönemde en yüksek faydanıza olabilir diyebiliriz. Aile üyeleri arasında baskıcı olarak gördüğünüz ya da egosuna yenilerek bazı istenmeyen pürüzler çıkaran kişi ya da kişileri uyarmak adına sorumluluklar alabilirsiniz. Ancak bu sorumlulukları alırken, çevrenizin yanlış anlamalarına ve engellemelerine karşı da bir savunma geliştirmek zorunda kalabilirsiniz. Dikkatli ve stratejik olmanız gerekebilir.

Evlilik ve romantik hayatınızda, hayatınızda olan kişinin sizden beklenti ve isteklerini daha kolay anlayabilirsiniz. Ancak, bu kavramlar üzerine görüş, düşünce ve yaşam felsefeniz hakkında da düşünmeye başlayabilir, bu konuları farklı bir ışık altında değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bazı konuları affetmeye ve unutmaya, temiz bir sayfa açmaya daha istekli olabilirsiniz. Duygusal dengelerinizi korumanız, hızlı ve agresif tavırlarınızı bazen bir tarafa bırakmanız gerekebilir. Stres ve gerginlikten uzak kalmanız, sağlıksız beslenme alışkanlıklarınızı tek etmeniz, yılın ikinci yarısında olabilecek bazı enerji düşüklüklerinde size kalkan olabilir.

Nisan-Mayıs bandına baktığımız zaman, bu dönemde kendinize güveniniz oldukça yüksek olabilir, kendinizi oldukça büyük ve iddialı cümlelerle ifade edebilirsiniz. İkna kabiliyetiniz bu dönemde oldukça yüksek olabilir. Rekabet ve fiziksel gücünüz oldukça yüksek olabilir. Sağlığınız ve enerjiniz, elle tutulacak kadar yoğun ve güçlü olabilir. Önceden düşünüp planladığınız ve maddi getirisi olabileceğine güvendiğiniz girişimler hakkında bu dönemde adım atmak isteyebilir ve başarılı başlangıçlar yapabilirsiniz. Ayrıca oldukça canlı, enerjik ve iyimser bir dönemde duygusal anlamda da oldukça mutlu olabilirsiniz. Sosyal ilişkileriniz de bu dönem hayli aktif olabilir. Çevreniz ile oldukça hoş ilişkiler kurabilir, popülerliğinizi artırabilirsiniz. Yeni ticari bağlantılar kurabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel olarak da karizmanız artabilir, kıyafet ve kozmetik seçimleriniz çok beğenilebilir ve taklit edilebilir. Olumlu ve pozitif yaklaşımlarınız ile de çevrenizden saygı görebilirsiniz. Kazancınızı artırabilecek potansiyel kişilerle tanışabilirsiniz. Yine bu dönemde kalbi boş olan kıymetli Kova ve Yükselen Kova’lar oldukça iyi teklifler alabilirler ya da romantik tekliflerinde reddedilmezler diyebiliriz.

Haziran-Kasım bandında ise, bu dönemde, maddi olarak hedeflerinize kısmen de olsa ulaşabilirsiniz. Ayrıca yıl içinde bazı küçük kayıplarınızı başarıyla telafi edebilirsiniz. Gereksiz ve dürtüsel harcamalarınızdan kıstığınız takdirde, oldukça iyi sonuçlar görmeniz mümkün diyebiliriz.

Zekânızı, analitik yeteneklerinizi, iletişim becerilerinizi ve kişisel olarak güçlü yönlerinizi başarıyla ön plana çıkarabileceğiniz, sabırlı olduğunuz ve ilerlemenize devam ettiğiniz, üzerine düştüğünüz konularda önemli başarılar kazanabileceğiniz, romantik anlamda da önemli kapıların açılabileceği bir yıl diyebiliriz inşallah. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

Sözümüz sağlığa.

kova 2020