1.DEKANAT YENGEÇ: 21 HAZİRAN-1 TEMMUZ

Ve ASC Derecesi 0-10 arasında olan kıymetli Yengeçler için;  

Eylül 2019, sürprizli geçişlerle dolu, hızlı olmanız, fırsatları ve durumları erken görüp erken pozisyon almanız gereken önemli bir ay diyebiliriz. 2019 yılı sonuna kadar rutin bir Uranüs etkimiz var. Önümüzdeki 4 ay boyunca anahtar kelimeniz, kişisel özgürlüğünüz ve kişisel sınırlarınız olabilir. Geçmişte sizi sınırlayan pek çok etkiyi rahatlıkla aşabilirsiniz ya da bu yolda çok ciddi adımlar atabilirsiniz. Bu güzel Uranüs etkisini kendiniz için kullanabilir, yeni yeteneklerinizi, aslında bir yıldız olduğunuzu keşfetmekte kullanabilirsiniz. Liderlik ve yol gösterici olmak gibi önemli ve gizli becerileriniz keşfedilebilir. Normalde çok fazla ilgiden ya da gözlerin üzerinizde olmasından hoşlanmasanız bile bir anda kendinizi sahnede bulabilirsiniz. Alışılmadık olanaklar karşınıza gelebilir, şaşıracağınız, aynı zamanda çok sevineceğiniz teklifler de alabilirsiniz.

Eylül ayının ilk haftasında, Başak Mars’tan gelen güzel astrolojik etkilerle atak ve güçlü başlangıçlar yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz oldukça yüksek olabilir, kendinizi oldukça büyük ve iddialı cümlelerle ifade edebilirsiniz. İkna kabiliyetiniz bu dönemde oldukça yüksek olabilir. Olumlu tavırlarınız çevrenize ilham verici olabilir. Önceden düşünüp planladığınız ve maddi getirisi olabileceğine güvendiğiniz girişimler hakkında bu dönemde adım atmak isteyebilir ve başarılı başlangıçlar yapabilirsiniz. Tabii buna geçtiğimiz günlerde son derece parlak etkilerle oluşan Başak Yeni Ay’ın oldukça önemli astrolojik katkıları bulunuyor. Bu dönemde sert rekabet şartlarına uyum sağlayabilir, daha hızlı ve analitik düşünerek rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz. Çok hızlı biçimde ilgilendiğiniz ya da rekabet konunuz hakkında bilgi toplayabilir, işleyebilir ve başarıyla kullanabilirsiniz. Daha önce zor ve detay isteyen projeleri rafa kaldırmak durumunda kaldıysanız bu dönem bu proje ve fikirlerinizi başarıyla somutlaştırabilir, hem para, hem para hem de imrendirecek bir başarı kazanabilirsiniz. İşyerinizdeki başarılı çalışmalarınız sadece proje başarıyla sınırlı olmaz, üstlerinizden takdir de görebilirsiniz.  Bütün ilgi sizi işaret edebilir. Sadece iş hayatında değil, sosyal ve romantik hayatınız da giderek yükselen bir grafik çizebilir diyebiliriz. İş ve sosyal hayatında son derece hırslı, hızlı, başarılı ve güç dolu bir grafik çizen Yengeç ve Yükselen Yengeçler, kalpleri boşsa, güçlü bir romantik mıknatıs olabilir, kendilerine hayranlık duyan özel bir kişiyi hayatlarına çekebilirler.

4 Eylül 2019 tarihine kadar olan süreçte son derece olumlu ve önemli Güneş etkilerini görmekteyiz. Güneş, astrolojik olarak yorumlarımıza önemli kaynaktır ve geçişlerin etkisini önemli olarak güçlendirmektedir. Bu bağlamda dekanatınızdaki hoş açıya bakacak olursak, bu şanslı ve parlak bir dönemde, başarılarınız artabilir, kişisel gücünüz katlanabilir, angarya gördüğünüz tüm işler sizin için keyif verici ve eğlenceli bir hal alabilir diyebiliriz. Oldukça rahat ve güçlü bir görünüm sergileyebilirsiniz. Hem sakin, hem dengede, hem de oldukça iyimser olabilirsiniz. Oldukça hoş başlayan ve öyle de devam etmesi oldukça muhtemel bu ay, başarınıza başarı, üretici yanınıza bir kat kat daha fazlasını, veriminize ise iki kat daha fazlasını sunabilir. Planlarınız bir saat gibi işleyebilir, iş hayatınızdaki bazı problemleri kolaylıkla çözebilir, yakın çevrenizdeki bazı pürüzleri temizleyebilir, hayatınızdaki bazı gereksiz detayları başarıyla ayıklayabilir ve yolunuza devam edebilirsiniz. Olumlu ve pozitif bakış açınız, size saygı duyulmasını sağlarken, ilerlemenize, başarılı işler yapmanıza ve parlamanıza da olanak tanıyabilir.

Yine bu dönemde Merkür’den de gelen güzel açıların, öncelikle güzel haberler olduğunu ifade edebiliriz. Aktif çalışma hayatı içindeyseniz yoğun iş toplantılarınız olsa bile son derece keyifli geçebilir. El-göz koordinasyonu ve hızlı bir zihin gerektiren işlerde son derece iyi olabilirsiniz. İkna kabiliyeti gerektiren konularda ön plana çıkabilir, satış ve pazarlama alanında iseniz son derece hareketli bereketli zamanlarınız olabilir. Kısa iş seyahatleriniz olabilir. Planlarınız oldukça iyi çalışabilir, hedeflerinize giden yolların daha da açıldığını görebilirsiniz. Çalışmalarınızı kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. Anlaşma, görüşme, sözleşme, yeni fikirler ortaya çıkarmak ve yeni kişilerle tanışmak için son derece ideal zamanlar. Ancak yoğun koşuşturma ve görüşmelerden dolayı bu aralıkta yorulmanıza rağmen, başarılı sınavlar, başarılı sunumlar, başarılı iletişim size yorgunluğunuzu unutturabilir. Konsantrasyonunuz ve hafızanız oldukça iyi olabilir. Oldukça huzurlu, mutlu ve enerjik olabilirsiniz, kişisel ve romantik ilişkilerinizde her şey yolunda olabilir. Bu dönemde işyerinizde de oldukça iyi çalışabilir, kazancınız artabilir ve kazancınızı artırma yollarını bulabilirsiniz. Özellikle emlak, tarım, ürünleri, gıda ve sağlık  sektöründe yer alan kıymetli Yengeç ve Yükselen Yengeçler çok hoş anlaşmalar yapabilirler. Kişisel çekiciliğiniz artabilir, popüler ve aranan bir kişi olabilirsiniz. Eylül 2019, Yengeç ve Yükselen Yengeçler için pek çok açıdan huzurlu ve bir o kadar da koşuşturmacalı olabilir. Güneş ve Venüs Terazi burcuna geçtiği zaman diliminde başka konular ve önemli etkiler de gündeme gelebilir, ancak bu ayın sonuna kadar rahat ve zindesiniz diyebiliriz inşallah. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

2.DEKANAT YENGEÇ: 2-12 TEMMUZ

Ve ASC Derecesi 10-20 arasında olan kıymetli Yengeçler için;

Aramıza yeni katılan kıymetli Yengeç okurlarımız için önemli detaylarla başlayalım. Neptün, önemi kavranamamasına rağmen, iç gezegenlerimiz ile açı yaptığı takdirde önemli sonuçları olabilecek bir gezegendir. Neptün’ü bir deniz dalgası gibi düşünün, ya çok yukarılara çıkabilirsiniz, ya da bir anda açıklara sürüklenebilirsiniz. Neptün doğru kullanılırsa Venüs’ün bir üst oktavı olduğundan şaşılacak sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu bakımdan Neptün konusunda bilginizi artırmanız menfaatinize olabilir. Sabit konularını kavramış olan değerli Yengeç ve Yükselen Yengeçler, sayfayı aşağı kaydırarak Eylül ayı esas yorumlarına geçebilirler.

2019 yılı boyunca aylık burç yorumlarınızın sabit ve değişmeyen görünümü Neptün ile başlayalım, 2019 yılı içinde, Neptün’den gelen güzel açılarla ile insanları, olayları, durumları ve hayatınızdaki olguları çok kolay analiz edebilir, zihinsel ve ruhsal potansiyellerinizi çok daha etkin kullanabilirsiniz. Karşılıklı ilişkileriniz daha derin, daha anlamlı olabilir, hisleriniz oldukça güçlenebilir, hayatınızda belirgin bir bereket ve uyanış olabilir. Özellikle kişisel, daha doğrusu zihinsel ve psikolojik gelişime, sezgilerinizi daha da güçlendirme ve büyütme yöntemlerine, insan ruhunun derinliklerine inmeye, bilinçaltı ve psişik düzlem bağlamında olguları inceleme konusunda daha istekli olabilirsiniz. Bazı düşüncelerinizin gerçekliğe dönüştüğünü görebilirsiniz. Zihninizden geçen düşünceler, reel olarak hayatınıza girmeye başlayabilir. Bu yüzden düşüncelerinizin pozitif ve iyimser olmasına dikkat etmelisiniz diyebiliriz. (Bu konu hakkında geniş bilgi almak için sitemizde BALIK BURCU sayfasına giderek Neptün ve etkileri hakkında çok detaylı bilgi alabilirsiniz).

Yine bu dönemde Satürn etkileri dolayısıyla bir miktar baskı hissediyor olabilirsiniz. Bazı zamanlar hedefleri, düşünceleri ve yapmaları gerekenler noktasında bir duraksama da yaşıyor olabilirsiniz. Bu aşamada küçük bir tavsiyem olabilir. Bazı problemli durumlarla karşılaştığınız zaman, amacınıza doğru ilerlemek adına zihinsel olarak bir ‘’inat’’ geliştirmeli ve her deneyimden öğrenme ve pay çıkarmalısınız. Bazı zamanlar fırsatlar, kötü giyinmiş olabilir. Çok sevdiğiniz bir iş bitmiş olabilir ama belki çok daha iyisi ve daha beğenebileceğiniz yeni imkanlar doğabilir. Önemli olan, onları görebilmektir. Bu ay, gezegen etkilerinden kaynaklanan potansiyelinizin farkına varın.

Eylül ayının ilk haftasında oldukça önemli, şanslı, bereketli ve sevimli Venüs açıları bulunuyor. Venüs, aşk, para ve güzellikler gezegeni olmasının yanında ayrıca şans gezegenidir. Haritalarda, transit olarak olumlu aldığı açılarda çok hoş tezahürleri olabilir. Bu haftada, hem aşk, hem para, hem de cesaret anlamında oldukça üst düzey şans ve fırsatlar yakalayabilirsiniz. Geçen ay bırakınız konuşmayı, aklınızdan bile geçirmediğiniz bazı konuları bugün cesaretle masaya koyabilir, bir süredir dikkatlice gözlemlediğiniz o özel kişiye açılma şansı bulabilirsiniz. Çok hoş tekliflerin cesurca gelmesi de muhtemeldir. Davetlerde, şık toplantılarda bulunabilir, davet edilebilir, tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz. Sürpriz hediyeler alabilirsiniz. Paranızda bolluk ve bereket olabilir.  Bunun yanında evli olan, süregelen bir ilişkisi olan ya da kalbi boş olan kıymetli Yengeç ve Yükselen Yengeçler için de aynı cümleleri kurabiliriz. Üstelik bazı başlangıçlar son derece maceralı ve heyecan verici, evlilikteki bazı pürüzlerin giderilmesi hızlı ve sorunsuz, var olan ilişkinin de daha ciddi bir yöne evrilmesi de bu dönem sevindirici etkiler arasında yazılabilir.

Yine döneme bakıldığında Eylül ayının ilk günlerinde Bu görünümde önemli açılımlar yapabilirsiniz. İşinizde, hayatınızda harcadığınız çabalar ve verdiğiniz emeklerin karşılığını katmerli olarak alabileceğiniz bir dönem diyebiliriz. Kişisel yeteneklerinizi, güçlü karakterinizi, keskin ve pratik zekânızı başarıyla kullanabilir, hangi işi yapıyorsanız, elinizdeki projeniz ne ise profesyonel biçimde ilerletebilirsiniz. Bu günler çerçevesinde herhangi bir yatırım yapmayı planlıyorsanız bankanız ile muhasebeciniz ile ya da bu konuda deneyimlerine ve birikimine güvendiğiniz bir arkadaşınız ve yakınınız ile konuşabilirsiniz. Oldukça verimli görüşmeler olabilir. Kalbi boş olan kıymetli Yengeç ve Yükselen Yengeçler,  kendilerinden yaşça büyük kişilere ilgi duyabilir ve duygusal yakınlık kurmak isteyebilir. Mantık ve içgüdülerin ortaklaşa çalıştığı, el ele yürüdüğü bu dönemi kalıcı başarılar istediğiniz alanlarda kolaylıkla ve çekinmeden kullanabilirsiniz. Bu görünüm, evlere göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin yurtdışında yaşayan sizce yaşça büyük biriyle iletişime geçebilirsiniz, ya da deneyimli bir kişinin rehberliğinde yaptığınız yatırımlardan önemli gelirler elde edebilirsiniz gibi… Aynı zamanda işyerinizde iş arkadaşlarınızdan, amirlerinizden, üstlerinizden, rehber akademisyenlerinizden ya da öğretmenlerinizden de şık destekler alabilirsiniz. Sosyal hayatınız renklenebilir, daha olgun, güçlü, sabırlı ve karakteri oturmuş kişilerle arkadaşlık ve iletişim kurabilirsiniz.

Eylül ayının ortalarına kadar Başak Güneş, Başak Mars ve Başak Venüs’ten etkiler alan dekanatınız, oldukça hoş, güçlü ve rahat adımlar atmanıza olanak tanıyabilir. Güneş etkileri ile başarılarınız artabilir, kişisel gücünüz katlanabilir, angarya gördüğünüz tüm işler sizin için keyif verici ve eğlenceli bir hal alabilir diyebiliriz. Hem sakin, hem dengede, hem de oldukça iyimser olabilirsiniz. Ay ortalarına kadar hedeflerinizden bazılarına ya da çok önemli bir kısmına ulaşabilirsiniz. Planlarınız bir saat gibi işleyebilir, iş hayatınızdaki bazı problemleri kolaylıkla çözebilir, yakın çevrenizdeki bazı pürüzleri temizleyebilir, hayatınızdaki bazı gereksiz detayları başarıyla ayıklayabilir ve yolunuza devam edebilirsiniz. Olumlu ve pozitif bakış açınız, size saygı duyulmasını sağlarken, ilerlemenize, başarılı işler yapmanıza ve parlamanıza da olanak tanıyabilir.

Gücünüzün katlanabileceği, para alanında genel ve büyük bir bolluk-bereket ortamınızın olabileceği, romantizm ve evlilik hayatında başınızı ağrıtacak, huzurunuzu bozacak herhangibir sıkıntı görünmemektedir. Astrolojik olarak 2019’un en iyi aylarından birine adım attınız diyebiliriz. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

3.DEKANAT YENGEÇ: 13-22 TEMMUZ

Ve ASC Derecesi 20-30 arası olan kıymetli Yengeçler için;

10 Eylül 2019 tarihine kadar olan sürece baktığımızda, dekantınızda son derece etkili olabilecek Merkür’ü görmekteyiz. Haberci Merkür, öncelikle güzel haberler getirebilir. Beklediğiniz bir evrak, yaptığınız bir başvurudan geri dönüş, bir dilekçenize cevap alabilirsiniz. Düşünce gücünüz ve zihinsel aktiviteleriniz oldukça yükselebilir. Pek çok konu üzerinde oldukça net düşünebilir, çevrenizden işinize yarayabilecek oldukça önemli görüşler alabilirsiniz. Özellikle medya ve yazın alanında oldukça üretken olabilir, sosyal medya mecralarında paylaşımlarınızı artırabilirsiniz. Kendi içinizden gelen güce ve sezgilerinize, hislerinize oldukça güvenebilirsiniz. Hedeflerinize giden yolların daha da açıldığını görebilirsiniz. Doğru zamanda, doğru yerde olabilir, iş ilişkilerinizi ve çevrenizi oldukça geliştirebilirsiniz. Oldukça yoğun çalışabileceğiniz, oldukça başarılı olabileceğiniz, düşüncelerinizi olgunlaştırarak her alanda atılımlar yapmak için önemli fırsatlar yakalayabileceğiniz nadir ve önemli bir zaman dilimidir.  Çalışmalarınızı kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. Anlaşma, görüşme, sözleşme, parlak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak ve yeni kişilerle tanışmak için son derece ideal zamanlar. Entelektüel birikiminiz ve çabuk kavrama yeteneğiniz ile kişisel ikna kabiliyetiniz ile hoş görünümünüz ile çevrenizi etkileyebilirsiniz. Refleksleriniz ve hareketleriniz bu dönemde oldukça hızlanacağından araba kullanırken biraz dikkatli olmakta ve kurallara uymakta fayda var diyebiliriz. Ancak yoğun koşuşturma ve görüşmelerden dolayı bir miktar yorgun düşebilirsiniz, dinlenmeyi ve kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyiniz.

Yine bu on günlük süreç zarfında hayatınızda oldukça önemli inisiyatifler alabilirsiniz. Hızlı düşünebilir, kararlarınızı hemen uygulamaya koyabilirsiniz. Bazı minik ve sonuçları öngörülebilen, ‘’Risk alıyorum ama değer’’ diyebileceğiniz bazı konuları başarıyla sonlandırabilirsiniz. Hem aşk, hem para, hem de cesaret anlamında oldukça üst düzey şans ve fırsatlar yakalayabilirsiniz. Geçen ay bırakınız konuşmayı, aklınızdan bile geçirmediğiniz bazı konuları bugün cesaretle masaya koyabilir, bir süredir dikkatlice gözlemlediğiniz o özel kişiye açılma şansı bulabilirsiniz. Çok hoş tekliflerin cesurca gelmesi de muhtemeldir. Davetlerde, şık toplantılarda bulunabilir, davet edilebilir, tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz. Sürpriz hediyeler alabilirsiniz. Yeni dostluklar kurabilir, size önemli katkılar sağlayabilecek kişilerle samimi bağlar kurabilirsiniz. Önemli kararlar alabilirsiniz. Bağlayıcı kararlar olabilir ve sonuçları da tam da beklediğiniz gibi olabilir. Astrolojik anlamda muazzam bir ay diyebiliriz.

Kişisel anlamda kendinizi rahatlıkla ifade edebileceğiniz, romantik anlamda da kalbiniz boşsa sağlam ve uyumlu bir ilişki başlatabileceğiniz, evli iseniz ailenizle pürüz ve problemlerin minimuma inebileceği Eylül ayını son dakikasına kadar değerlendirmelisiniz derim inşallah. Hayırlı, uğurlu, kademli olsun.

Sözümüz sağlığa.

yengeç ve yükselen yengeç eylül 2019